lauantai 14. joulukuuta 2013

Siilin Asumus

  Valmistele siilillesi koti ja tarvikkeet hyvissä ajoin ennen lemmikin saapumista. Ihanteellista olisi, jos siilillä olisi ikioma rauhallinen ja vedoton huone, mutta kaikille tämä ei ole valitettvasti mahdollista, joten hätä ei ole tämännäköinen! Huoneenlämpötilan tulisi kuitenkin olla vähintään 23 astetta, ettei siili ala horrostamaan!

  Asumuksen pohjan pinta-alan tulisi olla AINAKIN 1 m2 eli 1m x 1m. Siilille ei käy asumukseksi terraario eikä muille jyrsijöille tarkoitettu häkki. Siilin asumuksessa ei siis saa olla metallisia osia, jottei siili kiipeile niissä tai mitenkään muuten pääse loukkaamaan itseään.

  Meidän Cocon asumuksena toimii Ikeasta ostettu vaatekaappi, josta olemme tehneet kerrostalon neidillemme. Vaatekaappi on korkeudeltaan 180cm, leveydeltään 80cm ja syvyydeltään 50cm, joten todella oivapaikka siilikaapiksi! Siilillä kun pitää olla riittävästi tilaa, ja kaapin tulisi olla vähintäänkin 38 cm syvä, koska siili rakastaa pimeyttä! Mitä syvempi kaappi sen parempi siilille! Sen takia vaatekaappi onkin oiva ratkaisu tähän!

Cocon Siilikaappi alkuvaiheessa

  Vaatekaapissa oli alunperin vain yksi hyvllytaso, joten kävimme ostamassa lisää valkoisia lastulevy tasoja kaappiin, joihin sahasimme siilille sopivat kulkuaukot. Kävimme Etolasta sahauttamassa pleksit oviin, jotta näemme kaappiin sisälle ja siili tietää milloin on päivä tai yö. Rampit on suojattu kylpyhuoneen matosta, jotta siili saisi hyvän otteen siinä käveltäessä, sekä se on helppo putsata! Myös putket ovat oiva ratkaisu kulkuyhteydeksi tasojen välillä, niiden pitää olla vain tarpeeksi isoja, jotta siili ei juutu sinne kiinni ja suojattu myöskin esim. kypyhuoneen matolla.. Tasot olisi hyvä suojata paperilla esim. sanomalehti, rakennuspaperi. Oma kaappimme suojataan yleensäkin rakennuspaperilla, koska Coco on luultavasti allerginen sanomalehti musteelle.

Siilikaappi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti